RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Б'ють навіть із Каспію: як засікають балістичні ракети окупантів

Російські окупанти стріляють територією України балістичними ракетами - їх запускають навіть із боку Каспійського моря.

Про це повідомляє РБК-Україна.

В інтерв'ю виданню спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів про те, яким чином вдається виявити ракету, що летить. За його словами, запуск більшості ракет вдається виявити, а також "засікти" місце запуску та напрямок польоту.

Наприклад, якщо ракета летить на Київ із боку Криму, включається повітряна тривога - у цей момент система ППО прораховує за алгоритмом, куди вона потрапить. Тим не менш, були зафіксовані випадки, коли ракети летіли навіть з боку Каспію - у таких випадках їх дуже важко "засікти".

Ігнат закликав українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, оскільки повідомлення про ракетну загрозу – це достовірні дані.

"У будь-якому випадку, коли йде сигнал повітряної тривоги – то треба вживати заходів власної безпеки", - заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти не можуть перемогти українських військових у чесному бою, тому влаштовують терор мирному населенню - бомблять лікарні та пологові будинки 500-кілограмовими бомбами, скидають 1000-кілограмові бомби на Драмтеатр у Маріуполі, засипають балістичними ракетами заводи з виробництва дитячих велосипедів у Києві.