RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Евакуація з України: яка ситуація на західних кордонах країни 19 березня

У зв’язку з повномасштабним військовим вторгненням Росії в Україну тисячі українських громадян на початку війни виїхали з країни, при цьому відстояли величезні черги на кордоні. Наразі черг майже немає, але евакуація триває.

Держприкордонслужба України повідомляє про ситуацію в пунктах пропуску на виїздах за межі нашої країни станом на 12:00 19 березня.

На кордоні з Польщею зафіксовано черги з особистих автомобілів на пунктах пропуску: "Краковець" - 30, "Шегині" - 35. Також є пішохідна черга у "Шегині", що складається зі ста людей.

На кордоні зі Словаччиною є черга із 45 особистих авто на КПВВ “Ужгород”.

Щодо угорського кордону, утворилися невеликі черги з автомобілів на КПВВ “Тиса” - 20 та “Лужанка” - 15. При цьому наголошується, що пункт пропуску “Тиса” не здійснює пропуск пішоходів.

На кордоні з Румунією зафіксовано автомобільну чергу з 50 транспортних засобів у пункті пропуску “Порубне”. На кордоні з Молдовою черг немає зовсім.

Раніше для українців, які вимушені через війну евакуювалися до Польщі, з'явилася тематична сторінка на порталі "Дія" - "Дія.Бізнес", де публікується корисна інформація для громадян України за кордоном.