RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Відмовимося воювати всією ротою: до мережі потрапили розмови з білоруськими військовими

Білоруські військові не хочуть помирати за інтереси російського диктатора Путіна та планують одразу здаватися українцям усією ротою. Їхні настрої зовсім не піднесені, адже вони розуміють, що чекає на ЗСБ після перетину білорусько-українського кордону.

У розпорядженні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з‘явилися три записи телефонних розмов українців з військовослужбовцями Збройних сил Білорусі.

Двоє з військовослужбовців у даний момент перебувають на білорусько-українському кордоні, а третій пішов з армії в 2011 році, оскільки не хоче мати жодного стосунку до збройної агресії.

Розмова 1

– Є інформація, що ви на кордоні, це правда? Заходитимете в Україну і воюватимете? Майте на увазі, що тут вас усіх уб'ють. Ви знаєте, скільки росіян загинуло тут?

- Я вас розумію.

– Я набираю вас, щоб запобігти помилці, бо тут ви точно загинете.

Розмова 2

- Ти служиш зараз? Десь у військовій частині зараз?

- Я тобі говорю, що жодного відношення до цього мати не хочу. Пішов звідти 11-го року. До рук навіть автомат брати не хочу, бо це неправильно. З мого боку в сторону України жодних ворожих дій, намірів навіть у думках немає.

Розмова 3

- Сергію, знаємо про вас все, про кожного бійця у вашій роті.

- Я зрозумів. Ми, якщо чесно, і самі тут у а*є, тут у половини моєї роти родичі в Україні живуть.

- Якщо ви сюди зайдете, то просто помрете. Ми на вас чекаємо з Байрактарами.

- Б*ь, та ми всі в а*є! Думаємо відмовитися всією ротою щойно перейдемо. Але куди йти? Як? Краще таргана нашого е*те!

Як свідчать розмови, білоруська армія думає про те, як не покласти життя за абсолютно чужі для них інтереси. Вони не хочуть повторяти долю російського "гарматного м'яса".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що країна-терорист Росія прагне залучити військовослужбовців Білорусі до воєнних дій в Україні. Російські спецслужби користуються ще радянським методом "індивідуальних бесід" з рядовим складом, аби змусити тих погодитись на участь у війні.