RU  UA  EN

Пʼятниця, 14 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 червня

Всі новини

Видача повісток на блокпостах: як проходитиме мобілізація

Повістки мають право вручати в будь-яких місцях, у тому числі й на блокпостах, але отримання повідомлення не означає автоматичне зарахування до лав Збройних Сил України або інших підрозділів.

Про це повідомляє речник оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Мобілізацію у всіх областях України оголосили 24 лютого 2022 р. указом президента №69/2022. Вона проходитиме протягом 90 днів з моменту набуття чинності документом, однак отримання повістки не означає зарахування до лав ЗСУ. Таким чином, у центрах комплектування та соціальної підтримки перевіряють та оновлюють інформацію про військовозобов'язаних.

За словами Братчука, повістки можуть вручати будь-де, а не лише вдома або за місцем роботи посадові особи РТЦКіСП, у яких можна перевірити документи.

Чоловік, який одержав повістку, зобов'язаний з'явитися у військкомат і стати там на облік. Відповідальність за неявку до військкомату може бути як адміністративною, так і кримінальною.

Водночас Братчук зазначив, що в Одеській області практику вручення повісток на блокпостах поки що не буде продовжено.

Раніше ми писали, що у більшості випадків за працівниками, які пішли в тероборону, зберігається місце роботи та середній заробіток.