RU  UA

Чим більше росіян ми знищимо, тим спокійніше житимуть наші діти - генерал прокоментував ленд-ліз для України

Ленд-ліз для України стане серйозним проривом, який міг би суттєво допомогти українським військовим боротися з агресором. Під час відступу окупантів у Київській області їх не було чим знищувати, а від цього залежить майбутнє наших дітей та онуків.

Про це заявив генерал Збройних сил України, заступник секретаря РНБО у 2019-2020 роках Сергій Кривонос в ефірі програми "Фронт Бадрака" на Апостроф TV.

"Насправді, це достатньо серйозний прорив на військово-дипломатичному фронті нашої сумісної діяльності зі Сполученими Штатами. Я вдячний нашим американським колегам та нашим дипломатам, які змогли це реалізувати. Для нас дуже важливо, щоб це (постачання зброї - ред.) було своєчасно, бо інколи нам не вистачає озброєння для знищення ворога", - пояснив Кривонос.

За словами генерала Збройних сил України, під час відступу окупантів з-під Києва, наші військові бачили цю техінку. Утім вони не мали озброєння, яке б могло подолати ту відстань та знищити її.

"Навіть коли ворог почав відводити свої війська під Києвом, дуже часто в нас просто не було чим вражати цю техніку. Хлопці іноді плакали, що техніка просто йде на наших очах, а та відстань, на якій ми були, не дозволяла це зробити. Тому, чим більше у нас буде зброї, тим менше росіян повернуться в росію. Як показав досвід цієї війни, чим більше ми їх вб'ємо, тим спокійніше будуть жити наші діти та наші онуки", - наголосив генерал.