RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Спочатку блендер, потім – син: як російські матері вибудовують ієрархію цінностей

Коли людина постійно думає про виживання, то втрачається одна емоція – сором. Саме так зараз живе більшість росіян, для яких головна цінність – старі кросівки та чужий фен.

Про це "Апострофу" розповів військовослужбовець, військовий психолог Андрій Козинчук.

Він пояснив, як російські матері будують ієрархію цінностей.

"Наші пацани з виїздів поверталися, казали, що там у них сковорідки валяються крадені... Там існує якась ієрархія, що я тебе народила, я тебе виховувала, і ти мені винен. Візуалізуємо: людина все життя живе в жахливих умовах, туалет у нього на вулиці, і не зовсім у охайному стані.Країна - газова колонка, і 30% населення живе без газу.Такий чоловік - професіонал з виживання.Тому для неї блендер - це якась цінність, а синок не дуже. у неї мозок "ящірки" і ти думаєш тільки про виживання, то губиться одна емоція – сором. хвалитися: я красень, я взяв у полон військового. І мною все пишатимуться і казатимуть: "Козинчук, ти – герой". Але я не міг би взяти в полон громадянську жінку, адже тут немає гідності, немає честі. А вони це роблять", – розповів військовий психолог.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Для російських цінність – блендер зі сковорідкою, а не людина – військовий психолог.