RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Американський генерал розповів, що Україні треба для перемоги на Донбасі

Американському уряду потрібно чітко визначитися, що вся подальша військова допомога для ЗСУ має переслідувати єдину мету. Йдеться про перемогу української армії над Російською Федерацією.

Як повідомляє ZN.UA, про це під час конференції в Atlantic Council заявив колишній головнокомандувач військ НАТО в Європі Філіп Брідлав.

За його словами, США та союзники мають дати Україні саме те, що забезпечить не просто здатність військовим вистояти чи стримати ворога, а перемогти у цій війні.

"Останній пакет допомоги на 800 мільйонів доларів – це добре. Зрештою все, що ми передали, піде на користь. Але в цьому пакеті багато чого не вистачає. Цієї зброї вистачить для забезпечення однієї батальйонно-тактичної групи. А при цьому армія України протистоїть 76 таким групам з РФ. Тому потрібно якнайшвидше відправити більше зброї", – наголосив генерал.

Він запитує, чому в цьому пакеті немає реактивних систем залпового вогню? Вони потрібні на полі битви зараз.

"Про танки теж треба подумати. Україні зараз відправили БТРи М113. І я радий, що це сталося. Але ми відмовилися від цієї зброї ще в 80-х роках. Ми перейшли на M2 Bradley. Це набагато потужніша зброя. Більше вогневої сили. І це те, що ми маємо передати вже зараз армії України", - додав він.

Брідлав уточнив, що, незважаючи на вчорашні заяви Вашингтона, Україна не отримала додаткових літаків. Насправді було передано запчастини для ремонту українських літаків. На думку екс-командувача НАТО, сталося якесь непорозуміння. Проте він наголосив, що ВПС України обов'язково потрібно допомогти наростити можливості для протистояння ВПС Росії. Особливо зараз, коли битва на Донеччині загострюється.

Нагадаємо, раніше Джо Байден справді підтвердив намір Вашингтона відправляти в Україну більше артилерійського озброєння.