RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Що не можна робити на Великдень: головні заборони

У неділю, 24 квітня, православні християни відзначатимуть Великдень - одне з основних християнських свят. Проте цього року вона пройде з низкою обмежень і заборон через пандемію коронавірусу, а також повномасштабну російсько-українську війну, що все ще триває.

Про основні заборони цього дня повідомляє "Апостроф".

Багато вірян звикли ходити в цей день до церкви з метою освятити яйця та паски, привітати одне одного зі святом. Тим не менш, з урахуванням того, що російські окупанти можуть влаштувати серйозні провокації, потрібно дотримуватися тимчасових обмежень.

Варто розуміти, що дотримання запобіжних заходів убезпечить людей і дасть можливість зберегти їх життя. Також з урахуванням пандемії коронавірусу, на вулицях, як правило, не можна перебувати в групі більш ніж 2 особи.

Особам, які не досягли 16 років, заборонено перебувати у громадському місці без супроводу повнолітньої людини. Крім цього, не можна відвідувати парки, сквери, дитячі та спортивні майданчики, а також будь-які зони відпочинку – у тому числі лісопаркові та прибережні зони.

Ці заходи необхідно дотримуватись, оскільки ліси та прибережні території можуть бути заміновані.

Раніше ми повідомляли, що в Україні не буде додаткового вихідного на другий день Великодня у понеділок, 25 квітня. Він скасований у зв'язку з військовим станом у 2022 році.