RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

Всі новини

Краще утриматися від походу до церкви: українцям розповіли, як зустріти Великдень удома

Уже цієї неділі, 24 квітня, християни східного обряду відзначають Воскресіння Ісуса Христа. Російські окупанти готують провокації на Великдень і тому українців закликають утриматися від походу до храмів.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Міністерства культури та інформаційної політики України.

Жителів України закликали дотримуватися комендантської години та запросили віруючих приєднатися до Великодніх богослужінь дистанційно – через трансляції на телебаченні та онлайн.

У СБУ також закликали віруючих бути особливо пильними на Великдень, оскільки ворог може влаштувати провокації.

"Російська пропаганда поширила вже не одну заяву про можливі насильницькі дії віруючих у період великодніх свят та церковних богослужінь в Україні. Таким чином, РосЗМІ вже готують ґрунт для провокацій з боку армії Росії. І заздалегідь переводять відповідальність за них на представників націоналістичних об'єднань", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що СБУ та поліція зроблять все, щоб святкування Великодня пройшли безпечно, але українцям не можна забувати, що росіяни здатні на будь-які підлості. Повага до церков та святинь у них також відсутня – про що свідчать численні бомбардування таких об'єктів.

"У зв'язку з цим рекомендуємо віруючим утриматися від масових скупчень у культових спорудах, а главам церков – мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях", - резюмували в СБУ.

Раніше "Апостроф" розповідав, як освятити великодні страви вдома.