RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Підвезли нове добриво для чорнозему: окупанти накопичують сили на кордоні з Україною – зведення Генштабу

Йде 62 доба повномасштаної війни країни-терориста Росії проти суверенної та незалежної України. Окупанти зосередились на встановленні повного контролю над Донецькою і Луганською областями та забезпеченні сухопутного коридору з окупованим Кримом. Також продовжуються ракетно-бомбові удари по всій території України.

Про це йдеться у зведенні Генштабу на вечір 26 квітня.

Окупаційні війська ведуть наступальну операцію у Східній операційній зоні. Їхня основна мета - оточення та розгром угруповання Об’єднаних сил.

Слобожанський напрямок

Ворожі угруповання зі складу підрозділів 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу, берегових військ балтійського та північного флотів продовжують частково блокувати Харків та обстрілювати його.

Ізюмський напрямок

Частини та підрозділи окупантів зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї та 35-ї загальновійськових армій, 68-го армійського корпусу та повітряно-десантних військ проводять наступ у напрямку населеного пункту Барвінкове за підтримки артилерії. Також ворог розвідує позиції ЗСУ в зазначеному районі із застосуванням БПЛА.

"У прикордонних з Україною районах Бєлгородської області російські окупанти продовжують утримувати польові табори для відновлення боєздатності та підготовки підрозділів. За наявною інформацією, у безпосередній близькості до державного кордону України у цій області перебуває до п’яти батальйонних тактичних груп противника", - пишуть в Генштабі.

Донецький напрямок

Окупанти ведуть активні бойові дії майже на всій лінії зіткнення. Водночас основні зусилля зосереджуються на взятті під контроль Рубіжного, Попасної та Мар’їнки.

Сєвєродонецький напрямок

Під час перегрупування окупаційних військ у напрямку Кремінної ворог перемістив до танкового батальйону зі складу частин 90-ї танкової дивізії, а також понтонно-мостовий підрозділ зі складу 12-ї окремої інженерної бригади Центрального військового округу.

Для розвитку наступу на н.п. Лиман противник нарощує угруповання військ.

Російські загарбники не припиняють артилерійські обстріли та авіаційні удари по Маріуполю, зокрема продовжується блокування підрозділів українських військ в районі заводу “Азовсталь”.

Південнобузький та Таврійський напрямки

Окупаційні війська утримують зайнятий рубіж, а на окремих напрямках безуспішно намагаються покращити тактичне положення, вдосконалюють інженерне обладнання своїх позицій та здійснюють обстріли позицій українських військ.

Окрім цього, на території Придністровського регіону Республіки Молдова, підрозділи оперативної групи російських військ приведені у бойову готовність “Повна”, силові структури переведені на посилений режим несення служби.

Волинський, Поліський та Сіверський напрямки

Підрозділи ЗС РБ виконують завдання з посилення охорони ділянки українсько-білоруського кордону.

Як повідомляв "Апостроф", країна-терорист РФ готує ракетний удар по Придністров'ю з жертвами серед мирного населення, щоб звинуватити в агресії нашу країну.