RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

ЗСУ готують стратегічну пастку для окупанта на важливому напрямі: що відомо

Російські окупаційні війська зазнають поразок у боях з Силами оборони України на Донбасі, де зараз найактивніші зіткнення. Українські воїни готують окупантам стратегічну пастку на сході.

Про це повідомив військовий експерт, генерал сухопутних військ ЗС Польщі у відставці й ексзаступник міністра національної оборони Вальдемар Скшипчак в інтерв'ю "Укрінформу".

Він вважає, що українські Збройні Сили відмінно підготувались на Донбаському напрямку, де окупанти вже "поламали собі зуби", зазнаючи сейрозних втрат в особовому складі та техніці.

Саме на сході країна-агресор Росія зосередила найбільшу кількість військових сил, однак їх недостатньо.

"На так званій Донбаській дузі українці готують росіянам стратегічну пастку. На Донбасі все йде до поразки російських сил, їх зупинять", - заявив польський генерал.

За його словами, українські воїни виснажують окупантів та водночас здійснюють контратаки на ворожі підрозділи ЗС РФ, які розташовані на Харківському та Миколаївському напрямках.

"Мені здається, що нові українські підрозділи зможуть розбити росіян на північ від Харкова і на південь від Кривого Рогу", - переконаний Скшипчак.

Як повідомляв "Апостроф", у Генштабі ЗСУ інформують, що війська окупантів намагаються просуватися на Лиманському, Сєвєродонецькому й Попаснянському напрямках та продовжують штурм "Азовсталі" в Маріуполі, обстрілюючи ракетами усю територію України.