RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Допомога біженцям з України: як пройти мовні курси у Німеччині

Кілька сотень тисяч українців, змушених тікати від війни з України, обрали як свій тимчасовий притулок Німеччину. Тут вони мають право не лише на роботу, а й на мовні курси.

Детальніше про це розповіли у Федеральному міністерстві праці та соціальних питань Німеччини.

Отримавши дозвіл на проживання відповідно до §24 Закону про проживання, біженці можуть бути зараховані на інтеграційний курс Федерального управління з міграції та біженців (BAMF). Курси будуть безкоштовними. Є різні курси, наприклад, курси для жінок або батьків.

Якщо ви закінчили інтеграційний курс або добре володієте німецькою мовою (рівень B1 Загальноєвропейської системи володіння мовами), ви можете відвідати спеціалізований мовний курс.

Обов'язковою умовою є дозвіл на працю. Ви можете отримати консультацію у місцевій агенції зайнятості Agentur für Arbeit. Там вам знайдуть відповідний курс і видадуть талон на участь. Курси будуть безкоштовними.

Поселення відповідно до §24 Закону про проживання дає право на курс "Перші кроки в Німеччині" або так званий "курс MiA" (Мігрантки – сильні у повсякденному житті", спеціальний курс для жінок).

Нагадаємо, раніше влада Німеччини розповіла про те, як мають поводитися українські біженці на території країни у разі захворювань.