RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Як діти відпочиватимуть влітку в умовах війни: у Кабміні пояснили порядок

Через війну з російськими окупантами, дитячий відпочинок цього року планується надзвичайно ретельно, на рівні військової операції. Насамперед обласні військові адміністрації визначають, чи можна в їхньому регіоні безпечно оздоровити дітей та які заклади мають надійні укриття.

Про це повідомила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна, пише "УП.Життя".

Штаб з координування організації та проведення оздоровлення та відпочинку дітей, у роботі якого беруть участь представники центральних органів виконавчої влади, військово-цивільних адміністрацій, народні депутати та соціальні партнери, розробив конкретні вимоги до організації дитячого відпочинку.

У кожному регіоні, де працюватимуть дитячі табори, створять обласну комісію з обов'язковою участю представників ДСНС. Вона проведе комплексну перевірку закладів відпочинку дітей. Особливу увагу приділять наявності та якості укриттів, транспортному забезпеченню, можливості безпечної евакуації.

"Оздоровчий заклад може бути суперкомфортним та сучасним, мати все необхідне для організації змістовного та цікавого дозвілля, але якщо у нього немає надійного укриття на випадок ворожої атаки, діти туди не поїдуть", - наголосила Лазебна.

Після того, як обласні військові адміністрації ухвалять рішення про початок оздоровчої кампанії, а комісії визначать відповідні для цього заклади, інформація про них надійде до Національної соціальної сервісної служби України. Вона контролюватиме проведення оздоровчої кампанії та проводитиме постійний моніторинг мережі оздоровчих закладів.

Читайте також матеріал "Апострофа": З 1 вересня діти мають повернутися до шкіл, але є умови – Юлія Гришина.