RU  UA  EN

Субота, 15 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 червня

Всі новини

Пенсія з втрати годувальника: як її оформити

Для деяких категорій українців виплачають пенсії у зв'язку зі втратою годувальника. Однак для їхнього отримання необхідно подати пакет документів, у який входить і витяг з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Про те, як отримати пенсію зі втрати годувальника, повідомили в Пенсійному фонді України.

Щоб отримати пенсію у зв'язку із втратою годувальника, необхідно особисто подати заяву (після виникнення права на отримання такої пенсії) з потрібними документами до обраного територіального органу ПФУ або через вебпортал електронних послуг ПФУ з використанням кваліфікованого електронного підпису або електронної системи BankID.

Якщо ви вирішили подавати заяву через вебпортал, то окрім електронного підпису чи BankID знадобляться ще й скан-копії оригіналів документів.

До заяви на отримання пенсії у зв'язку з втратою годувальника, крім стандартного переліку документів, визначеного Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", необхідно додати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань або з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Раніше "Апостроф" повідомляв про нове підвищення мінімальної пенсії.