RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Не тільки артилерія: волонтер пояснив, що ще потрібне ЗСУ від Заходу

Українській армії для перемоги у війні з російськими загарбниками потрібна не лише далекобійна артилерія, а й багато інших видів зброї.

Якого саме озброєння не вистачає ЗСУ, розповів волонтер, керівник фонду допомоги Збройним силам "Повернися живим" Тарас Чмут виданню "РБК".

Так, за його словами, від західних партнерів потрібні ще реактивні системи залпового вогню MLRS (дальність до 300 км).

"Навіть 85 км нам добре, 120-130-150, все, що далі за 70 кілометрів - дальності роботи "Смерчу" - нам ок, якщо це ще й нові боєприпаси та їх буде безліміт", - зазначив він.

Також ЗСУ потребує бронетехніку, БМП "Бредлі", БТР "Страйкер", М-113 у великих кількостях чи їхні аналоги "Humvee", "Мastіff", "MRAP", "Bushmaster". Дана техніка вже надходить, але поки що у дуже незначній кількості.

"БМП тисячу треба, БТРів треба тисячу або 2-3 тисячі залежно від того, про які говоримо, якщо М-113, то значно більше, якщо "Страйкери", то, очевидно, їх дадуть менше. Якщо ми говоримо про автомобільну техніку – це 30-40 тисяч одиниць", - зауважив волонтер.

Він пояснив, що бронемашини необхідні, щоб замінити старі ЗІЛи-130, Урали та Камази.

Також для оборони потрібні: засоби протиповітряної оборони, безпілотники, засоби радіоелектронної боротьби, контрбатарейні радіолокаційні станції та повітряні установки.

Як повідомлялося, у постачанні Україні зброї західними партнерами простежується тенденція, що ця зброя спрямована на виснаження Росії, а не на швидке завершення війни.