RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Розростання цвинтарів та заборона української мови у школах: що зараз відбувається у Маріуполі

Російські окупанти перейменували в зруйнованому Маріуполі площу Свободи на площу Леніна і підняли над нею прапор РФ. У місті зростає кількість стихійних могил.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram-каналі.

Окупанти активізують знесення будинків та знищення доказів. Квартирні обходи розпочали перші комісії у складі колаборантів та МНС РФ. Закриті квартири в будинках, що частково вціліли, будуть розкриватися для обстеження. Людей попереджають про виселення, але маріупольці продовжуватимуть жити навіть у під'їздах зі страшними наслідками війни.

"Кількість імпровізованих могил збільшується. Навіть після ексгумації вони миттєво наповнюються новими загиблими. Рівень смертності залишається надвисоким", - пише Андрющенко.

Будівлю ЛШМД (швидкої допомоги), де планувалося відкрити інфекційне відділення, заплановано на знесення наступного тижня.

Окрім "пункту прийому гігієнічних процедур" окупанти відкрили "Пункти миття".

"Колективний душ у чергу під супровід пропаганди зомбомобіля. Немає дна та межі цинізму росіян", - коментує Андрющенко.

Крім того, у школах учням, які навчалися в україномовних школах, забороняють використовувати українську навіть на перервах.

"Не соромлячись колабораційний директорат шкіл відкрито загрожує "наслідками для дітей та батьків", якщо буде чути у спілкуванні українську", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", окупаційна влада Маріуполя прирікає більшість місцевих жителів на виживання - вже через кілька тижнів отримувати гуманітарну допомогу зможуть лише непрацездатні категорії населення.