RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Розпочався другий етап підтвердження участі у Національному мультипредметному тесті: як довго триватиме

З 21 червня до 7 липня триватиме другий етап підтвердження участі в основній сесії Національного мультипредметного тесту (НМТ), на якому учасник повинен остаточно визначитися з вибором міста чи країни для складання цього іспиту.

Читайте також: Як вступити до вузу в умовах війни: ноу-хау для українських абітурієнтів

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

У визначений період потрібно перейти на інформаційну сторінку, де є форма з вибором населеного пункту чи країни проходження тестування. Варто уважно вибирати назву населеного пункту або країни із випадного списку, тому що деякі міста міста додано або вилучено.

"Наразі у переважній більшості міст вступники, які раніше повідомили про своє бажання пройти в них тест, матимуть змогу це зробити. Однак у разі суттєвого збільшення кількості охочих проходити НМТ у певних містах, особам, які підтверджуватимуть своє бажання взяти участь у тестуванні в останній момент, можливо, доведеться, вибирати з-поміж доступних міст", - наголосили в УЦОЯО.

12 липня після проходження двох етапів підтвердженні участі в НМТ учасник отримає запрошення із зазначенням дати, часу і місця проходження тестування, яке можна буде завантажити із вкладки "Місце проведення".

Якщо ж абітурієнти, котрі підтвердили свою участь у першову етапі, але хочуть потрапити на додаткову сесію НМТ, то їм треба пропустити другий етап. Потім підтвердження участі у додатковій сесії буде з 8 до 18 липня.

Під час додаткової сесії учасники зможуть проходити тестування, окрім зазначених країн, також у Фінляндії (м.Гельсінкі) й Люксембурзі (м. Люксембург), США (м. Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, та м. Сакраменто, штат Каліфорнія), Словенії (м. Марібор), Німеччині (м. Берлін), Швейцарії (м. Берн).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що робити, якщо не встигнув вчасно підтвердити участь у мультипредметному тесті.