RU  UA

Гарматного м'яса вистачає: офіцер ЗСУ розповів, звідки окупанти женуть людей на війну в Україні

Незважаючи на деморалізацію та небажання воювати багатьох росіян, в Україну все прибуває та прибуває свіже "гарматне м'ясо" – людей беруть з економічно депресивних регіонів РФ, а також "Л/ДНР".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів полковник ЗСУ, військовий експерт Анатолій Кравчук.

За його словами, ворога не слід недооцінювати і створювати хибну картинку, заявляючи про масову втечу російських військових, оскільки це може зіграти злий жарт із самими ж українцями.

"Людям уже здається, що там фактично всі війська тікають. Це не так. Згадайте, як днями голова Луганської ВДА Гайдай сказав, що лише за добу на Луганщину – я думаю, йшлося саме про Сєвєродонецький напрямок – прибуває 30 "КамАЗів" особистого складу росіян. Порахуйте, наскільки потужно вони наповнювали людьми лише один напрямок. Тому говорити, що у них всі тікають, рано", - заявив він.

Кравчук підкреслив, що масові відмови воювати в Україні справді є, проте ця масовість не є для України критичною - це не та масовість, після якої решта військ теж повністю відмовиться воювати.

"Ні, на жаль. Скажу більше, у них цього гарматного м'яса ще достатньо. Дуже багато у них депресивних регіонів, з яких вони черпають ці ресурси. Економічна ситуація в Росії погіршується, дедалі більше людей будуть без роботи і у стані безвиході. Для них війна буде єдиним способом заробітку", - розповів полковник.

Він додав, що підготовка цих військовослужбовців залишає бажати кращого, це далеко не професійні бійці, проте за рахунок масовості вони "дуже й дуже дошкулятимуть" українцям.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін породив злидні в Росії з єдиною метою - полковник ЗСУ