RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Нам потрібен емоційний суверенітет": відеозвернення Зеленського за підсумками дня 16 липня

Увечері в суботу, 16 липня, президент Володимир Зеленський опублікував традиційне відеозвернення, в якому заявив, що українцям потрібен “емоційний суверенітет”, щоб не піддаватися інформаційній зброї ворога.

Відео опубліковано у YouTube.

“Цього дня 32 роки тому було прийнято Декларацію про державний суверенітет України. Перший документ такого рівня, який утвердив право нашого народу жити самостійно та демократично”, – сказав він.

Президент зазначив, що декларація відновила традицію української держави, і саме на її основі згодом було ухвалено Акт проголошення незалежності України.

”І сьогодні, коли наш народ воює за незалежність, ми у своєму праві у всіх сенсах цього слова – історично, політично, культурно та, що важливо, юридично. У тому числі й на цьому ґрунтується впевненість нашого народу у перемозі”, – заявив він.

Зеленський наголосив, що наша країна вистояла під жорстокими ударами РФ. Україні вже удалося звільнити частину території, яку ворог окупував після 24 лютого. Він висловив упевненість, що поступово ми звільнимо й інші захоплені райони нашої держави.

”Ми змогли під час такої війни набути статусу кандидата на вступ до ЄС. Зберегли стійкість державних інституцій. Перебудували енергетичну систему для роботи в енергомережі європейського континенту”, – сказав він.

За словами глави держави, ще ніколи так багато не залежало від здатності українців бути обережними та обачними в інфополі.

”Нам потрібен ще й своєрідний емоційний суверенітет, щоб не залежати від того, що ворог постійно запускає проти нас, не підігравати інформаційну гру проти України. Іноді інформаційна зброя може здійснити більше, ніж звичайна зброя”, – зазначив Зеленський.

Він додав, що Україна вистоїть та переможе. “Відвоюємо своє та відбудуємо нормальне життя. Ми зробимо це разом – тільки це можливо. Це можливо лише без взаємопоборювання”, – підсумував президент.

Нагадаємо, в останньому відеозверненні президент Володимир Зеленський закликав українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.