RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

Всі новини

Дрони допомагають бити ворога: як в Україні виник аеророзвідувальний флот

На початку повномасштабної війни в Україні, благодійна організація "Аеророзвідка" створила москітний аеророзвідувальний флот із багатьма добровольцями. Вони отримували дані із місцезнаходженням, літали, і стаючи користувачами Delta наповнювали систему розвідувальними даними.

Про це повідомив член ГО "Аеророзвідка" Михайло в інтерв’ю "Апострофу".

"На початку вторгнення, аеророзвідка кинула клич про те, що потрібно збиратися, літати і розвідувати. Відгукнулися люди, яких ми не знали, і які не були членами "Аеророзвідки". Але ми створили москітний аеророзвідувальний флот. Люди отримували завдання згідно з тією локацією, де вони знаходились, літали, і стаючи користувачами Delta наповнювали систему інформацією", - пояснив він.

За словами члена даної громадської організації, після успішного видворення окупантів з Київської області, більшість з цивільних пілотів, що допомагали тоді "Аеророзвідці", долучилася до українських військ у Харкові, Миколаєві та Запоріжжі.

Михайло також розповів, що тільки певна кількість моделей побутових дронів підходить для розвідки.

"Якщо ми ведемо розмову про дрони, починаючи з DJI Mavic 2 то вони звісно можуть принести користь і приносять її", - уточнив він.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Дрони на фронті - розхідний матеріал, але нам допомагає увесь світ - представник ГО "Аеророзвідка"