RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Колишній голова федерації боксу Києва Шевченко може зберігати зв'язки з кадирівцями - документ

Незважаючи на п'ятий місяць повномасштабної війни, експрезидент Київської Федерації боксу України Кирило Шевченко може зберігати зв'язки із близьким оточенням голови Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.

Про це повідомляє видання Коментарі".

Вперше про такі зв'язки стало відомо у 2020 році, коли Шевченко запросив з Чечні в Україну Рустама Чичаєва та Валіда Айдамірова нібито для роботи дитячими тренерами з боксу.

Тоді ЗМІ називали Айдамірова наближеним до депутата Держдуми РФ Адама Делімханова і Рамзана Кадирова. Рустам Чичаєв, ймовірно, був військовослужбовцем Спеціального загону швидкого реагування (СОБР) "Терек". Ні Айдаміров, ні Чичаєв при цьому не мали жодного стосунку до боксу.

Міграційна служба України тоді видворила їх із країни.

"Попри повномасштабну війну та воєнні злочини кадировців Шевченко, ймовірно, досі зберігає зв'язки із провладною верхівкою Чечні", - пише видання.

Також про такі зв'язки повідомляв Михайло Майман, якого, за його словами, викрадали на замовлення Кадирова. В організації злочину він звинуватив Шевченка, пообіцявши оприлюднити докази його зв'язків із головою Чечні. Ветеран повідомив, що склад зі зброєю, знайдений нещодавно у готелі "Хрещатик" у центрі Києва, Шевченко "організував для російської ДРГ".

Також Шевченка раніше називали одним із "кураторів" незаконної торгівлі у столичних підземних переходах.