RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Загострення конфлікту в Косові: як поводитись українцям і куди звертатися

Громадянам України на тлі можливого збройного конфлікту на Балканах не рекомендують відвідувати південні регіони Сербії, а також уникати місця масового скупчення людей.

Про це інформує посольство України у Сербській Республіці.

У зв'язку із погіршенням ситуації на Балканах українцям радять відмовитися від відвідування південних регіонів Сербії. Крім цього, громадяни України мають уникати місця масового скупчення людей.

"У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію просимо дзвонити на гарячу лінію посольства для громадян – +381-63-111-31-85" , – додали у прес-службі дипломатичного відомства.

Спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко запевнив, що офіційний Київ стежить за ситуацією на Балканах. За його словами, Сербія та Косово мають утриматися від дій, які можуть спровокувати насильство у регіоні.

Крім цього, речник МЗС оприлюднив номер ще однієї гарячої лінії, на яку українці можуть звернутися у разі НП - +380442381588.

"У разі подальшого загострення ситуації безпеки та блокування доріг на півдні Сербії рекомендуємо українцям використовувати пункти пропуску на кордоні з Республікою Північна Македонія", - додав Ніколенко у своїй публікації.

Також читайте матеріал "Апострофа": Новий конфлікт між Сербією та Косово: що відбувається в "м'якому підчерев'ї" Європи