RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Своїх не кидають" і захищають "братні народи": ЗМІ злили методичку Кремля про війну в Україні

У Кремлі продовжують робити методички для пропагандистських інформ-ресурсів з метою виправдати агресивну війну Росії проти України.

Про це повідомив сайт "Медуза".

Журналісти оприлюднили методичку, в якій порівнювали війну в Україні з Першою світовою війною. Вона була розроблена в адміністрації президента РФ до 1 серпня - цього дня кайзерівська Німеччина оголосила війну царській Росії.

Основні тези даної методички лунають так:

  • Росія як на початку ХХ століття, так і зараз була "втягнута в протистояння з країнами Заходу". На думку пропагандистів, Захід "регулярно розв'язує війни через свої колоніальні претензії", а Росія "вимушена захищатися, вступатися за братні народи і діяти за принципом "Своїх не кидаємо"". 1914 року Росія "не зуміла кинути" сербів, а у 2014-2022 роках - українців;
  • сучасна війна між Росією та Україною називається у методичці "сучасною українською кризою". Пропагандисти намагаються представити Майдан та усунення Януковича від влади "нелегітимним державним переворотом", окупацію та анексію Криму - "захистом тих, хто захотів жити в Росії і не захотів жити під владою націоналістів-радикалів", а війну на Донбасі - "бажанням жити незалежно відповідно до права на самовизначення";
  • країни Заходу після 2014 року займалися "колонізацією" України та "спонсорували вирощування за допомогою людиноненависницької ідеології та русофобії кількох поколінь людей, які ненавидять Росію та готові вбивати росіян";
  • Росія "завжди була миротворцем", а США та Захід "зробили з України передову у протистоянні з Росією". У зв'язку з цим РФ "була змушена розпочати спеціальну військову операцію".

Нагадаємо, Служба безпеки України отримала доступ до пропагандистських методичок, створених російськими спецслужбами, про "правильне висвітлення спецоперації" в Україні. Однак співробітники ФСБ РФ визнають, що їхній план провалився і тепер намагаються знайти нові виправдання повномасштабної війни та військових злочинів російських окупантів.

Також "Апостроф" повідомляв, що в Мережі з'явилися фото так званого "Кодексу честі сучасного російського офіцера" - брошура видавалася окупантам перед їх відправкою на війну з Україною. Вона містить у собі відверту ксенофобію, пропаганду війни та ненависть.

Ще ми повідомляли, що у Мережі з'явився спеціальний довідник для російських колаборантів в Україні. Самі "практичні поради" написані на кшталт класичних принципів радянської бюрократії.