RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Фонд Вадима Столара запустив проєкт "Відновись", щоб оздоровити 1000 постраждалих від війни сімей

Фонд Вадима Столара запустив проєкт "Відновись", в рамках якого постраждалі від воєнних дій сім'ї з дітьми мають можливість потрапити на програму емоційного відновлення у Карпатах. Перші 200 сімей знаходяться в горах та проходять емоційну реабілітацію.

Сім’ї, які постраждали від воєнних дій мають змогу безкоштовно відпочити в Карпатах в рамках проєкту. "Відновись"‎ - це про спокій, порятунок у затишній місцині дітей з мамою, татом, бабусею, дідусем, про цікаву буденність, можливість поринути у мирне життя, а дітям - повернутись у дитинство, забути про проблеми та провести час разом.

"Мета проєкту – допомогти 1000 українським сім’ям відновити емоційне здоров’я. Підтримати родини, які найбільше постраждали від війни та потребують уваги і турботи. І перші 200 сімей вже відновлюються у Карпатських горах" - сказала волонтерка Фонду Вадима Столара Наталія Приходько.

Для реалізації проєкту була зібрана команда професіоналів для проведення заходів, зокрема: арт-терапія, уроки малювання та ліпнини, спортивні ігри та секції, басейни та відпочинок на природі.

"Командою Фонду та профільних спеціалістів була розроблена програма по відновленню емоційного здоров’я дорослих і дітей, що зіткнулися з жахами війни. Вони отримують повноцінний відпочинок, екскурсії, заспокійливі та пізнавальні уроки і майстер-класи, релакс на узбережжі річки та можливість на кілька днів забути про всі незгоди, з якими стикалися останні місяці", - зазначила волонтерка.

У Фонді Вадима Столара пояснюють, що кожна родина отримає безкоштовне проживання у комфортних номерах, триразове харчування у ресторані готелю, психологічну підтримку від спеціалістів та волонтерів, а також подарунки. Взяти участь у програмі відновлення мають можливість сім'ї українців з дітьми до 18 років, які внаслідок війни втратили житло або одного з батьків. Витрати за трансфер від Івано-Франківська, проживання, майстер-класи та інші питання Фонд Вадима Столара закриває самостійно.

"Фонд Вадима Столара від початку зосередився на допомозі нашим захисникам, і постраждалим від війни. Наші волонтери працюють з вимушеними переселенцями, доставляють гуманітарні вантажі на деокуповані території, до гарячих точок. Коли ми передаємо допомогу, ми спілкуємося з людьми, відчуваємо їх біль, бачимо, наскільки їм необхідне моральне відновлення. Ці зустрічі стали поштовхом для створення проєкту "Відновись", який вже реалізується. Просимо всіх небайдужих долучатися до допомоги постраждалим від воєнних дій українцям!" - закликала Наталія Приходько.