RU  UA

Росіяни не мають резервів для наступу: як ЗСУ вивели бойові дії на "плато"

ВСУ активно знищували логістичні вузли та склади окупантів у глибокому тилу в Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях, обравши тактику підриву наступального потенціалу росіян. Вона дає результати – наступальна лінія ворога зупинилася.

Про це розповів військовий оглядач, редактор сайту "Апостроф" Денис Попович в ефірі Апостроф TV.

За його словами, окупанти усвідомлюють небезпеку і після вибухів у Бельбеку 18 серпня встановили блокпости, щоб ловити диверсантів.

"Ще на початку серпня ми й мріяти не могли про "бавовну" у Криму. Але все це досить активно і масово почалося. І окупанти чудово усвідомлюють, що подібні речі можуть бути більш результативними. І варто чекати суворіших заходів з боку окупантів. Географія вибухів уже фактично дійшла до Кримського мосту у Керчі", - зазначив військовий оглядач.

Він додав, що тактика ЗСУ щодо знищення логістичних ланцюжків і військових складів у глибокому тилу окупантів дає результат у вигляді підриву наступального потенціалу ворога.

"І є результати. Наступальна лінія ворога зупинилася. Фактично жодних змін немає. Але не можна це називати оперативною паузою. Це "плато" бойових дій. Що свідчить про стабілізацію ситуації", - пояснив Денис Попович.

У росіян немає резервів для наступу, вони намагаються створити так званий 3-й АК із ув'язнених.

"Але можливості мобілізації в Росії - це взагалі окрема історія. Тому ще раз: підготовлених резервів для наступу у росіян зараз немає", - резюмував військовий оглядач.

Як повідомляв "Апостроф", льотчик-інструктор та військовий експерт Роман Світан розповів, що окупанти посилюють кожен кілометр фронту на Херсонщині, очікуючи на контрнаступ ЗСУ. Однак через знищення мостів у регіоні росіяни не можуть перемістити достатню кількість техніки на правий берег.