RU  UA

Не мостом єдиним: які ще цілі в Криму можуть стати місцем для паління

Кримський міст – не найбільш важлива ціль для ураження на окупованому півострові. Наприклад, удар по штабу Чорноморського флоту в Севастополі може значно покращити ситуацію з обстрілами України, оскільки саме там вантажаться на кораблі ракети "Калібр".

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков.

"На самому окупованому півострові знаходяться інші більш цікаві військові об'єкти. Ми бачили авіабази Саки, Гвардійське, Бельбек, велику кількість складів. Треба не забувати, що окупований півострів – це просто суцільна база, просто вся логістика забезпечення 22 армійського корпусу, який там базувався і діє саме на півдні", - пояснив Катков.

Однією з потенційних цілей може стати база Чорноморського флоту рф у окупованому Севастополі.

"На мій погляд, ураження саме цього об'єкту може зробити таку річ, що стане трохи легше всій Україні, бо саме там завантажуються ракети "Калібр" на рашистські кораблі, якими вони гатять по містах. Якщо Кримський міст і знаходиться в так званому "банку цілей", то, мені здається, він буде більш актуальним саме перед сухопутною операцією з деокупації півострова, якщо вона буде", - зазначив експерт.

На думку Каткова, вибухи на окупованому півострові спричинили паніку серед росіян. Всі рашисти, які туди понаїхали, вже розуміють, що Крим – це Україна, і він буде українським.

"Вони розуміють, що вони ніяк не вдома, і треба взагалі повертатися собі у народні болота. Головне те, що вони не почуваються там у безпеці. Навіть той факт, що там утворилися такі величезні корки з людей які виїжджають, вже позитивно для нас. Це негативно впливає на забезпечення рашистської армії. Якщо вони щось тягнуть вантажівками, то вони їдуть на континентальну частину України пустою трасою, а в зворотньому напрямку вони стають у ті ж самі корки. Тому є певний логістичний аспект із погіршенням логістичного забезпечення навіть через паніку серед рашистів", - резюмував Катков.