RU  UA

Знаходяться під постійним прицілом ЗСУ: куди окупанти ховають склади з боєприпасами

Збройні Сили України взяли під повний контроль усі шляхи поставок російського озброєння в Херсонській області. Ворог знаходиться під постійним прицілом, через що намагається ховати свої боєприпаси й відбудовувати мости.

Про це розповів радник мера Херсона Роман Головня в етері Апостроф TV.

Українські військові продовжують наносити точкові удари по логістичній інфрастуктурі та шляхах постачання тилових запасів ворога з лівого на правий берег Херсонської області. Російські склади системно виявляють і знищують.

За словами Головні, ЗСУ провели успішні атаки в районі Новокаховської ГЕС.

"Це дуже серйозно впливає на противника, особливо після ударів по складах в Криму. Бо коли потягом підвозять боєприпаси, і вони під відкритим небом вантажаться на вантажівки, щоб підвезти на поле бою, то це демотивує, бо окупанти розуміють, що знаходяться під постійним прицілом. Тому окупанти починають ховати боєприпаси невеликими партіями в лісосмугах вздовж доріг, в адмінбудівлях, в житлових спорудах і навіть на зупинках громадського транспорту", - зазначив Роман Головня.

Тепер російські окупанти мають всього два сполучення через Дніпро: Антонівський та Новокаховський мости. Але ними вже неможливо перевозити велику кількість техніки, тому росіяни намагаються щось споруджувати, ремонтувати, наводити понтонні переправи, прикриваючись цивільними.

"Зараз окупанти через пантонно-паромну переправу, яку окупанти облаштували поруч з Антонівським мостом, здійснюють переміщення техніки. Це єдиний варіант для них. Але інтенсивно здійснювати переправу там неможливо. Окрім того, ЗСУ можуть нанести удар по цій переправі в разі сильної активізації переміщення, і окупанти це розуміють", - додав Головня.

Стосовно підготовки до так званого "референдуму" про приєднання Херсонської області до країни-терориста Росії, то й окупанти, і колаборанти більше дбають про власні шляхи для втечі, а не про проведення масових заходів.

"Тобто фактично нічого не відбувається, окрім розмов та бутафорних інтерв’ю колаборантів. І єдине, що вони можуть зробити, то це винести якісь фіктивні списки з чиїмись підписами і сказати, що, мовляв, ось люди проголосували, і треба приєднатись до Росії. Але наразі якогось масового процесу чи якоїсь масової підготовки немає", - пояснив радник мера Херсона.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Кремль дав відмашку на проведення псевдореферендумів на окупованих територіях.