RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Путін хоче захопити частину Донбасу, що залишилася, до зими - Financial Times

Повномасштабна російсько-українська війни триває вже пів року. За цей час стало зрозуміла, що Україна буде боротися допоки не поверне всі свої території, а країна-терорист Росія воюватиме для поневолення українців, попри рекордні втрати й економічні санкції.

Про це написали в Financial Times.

За словами одного ж джерел газети, наближеного до Кремля, країна-агресор Росія сподівається отримати контроль над Донецькою і Луганською областями до зими, оскільки для Путіна важливі ці промислові регіони з корисними копалинами, щоб викачувати звідти ресурси.

"План змінювався сто разів. Ніхто в Росії ніколи не воював з такою армією, як українська. Це буде тривати ще довго", - вважає співрозмовник Financial Times.

Російська артилерія щоденно витрачає тисячі снарядів, знищуючи все навколо, аби створити умови для просування на сході, але Збройні Сили України завдяки західній зброї стримують наступ ворога і послаблюють окупантів.

"США дають нам достатньо, щоб зупинити просування росіян, скасувати деякі досягнення, сформувати оперативний напрямок, але абсолютно, однозначно, недостатньо для великого контрнаступу", - сказав колишній міністр оборони України Андрій Загороднюк.

Водночас Україна сигналізувала про початок контрнаступальних операцій у Херсонській області з метою відтіснити російське окупаційне військо на схід від річки Дніпро.

"Темп кампанії сповільниться взимку, хоча наземні атаки все ще будуть — Росія атакувала Україну взимку 2014 і 2022 років. Але, зрештою, обом сторонам, ймовірно, не вистачає достатньо військ, щоб відвоювати територію та досягти вирішального значення", - додав засновник Rochan Consulting, військової консалтингової компанії, що базується в Польщі, Конрад Музика.

Джерело, наближене до Кремля, повідомило, що російський диктатор Путін сподівається на погіршення економічної ситуації на Заході, плекаючи надії про припинення підтримки України зі сторони Європи і США, а також про підписання Києвом угоди, яка б суперечила Конституції України.

Разом з цим, за словами високопоставленого московського бізнесмена, деякі представники російської еліти хочуть, щоб Путін припинив війну, адже вони відчули на собі її наслідки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна отримає від США новий пакет військової допомоги на 3 млрд доларів. Вашингтон запевнив, що підтримуватиме українців у боротьбі проти російського агресора стільки, скільки це знадобиться.