RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Коли можна та не можна копати картоплю у вересні: календар городника

В останній місяць літа та на початку осені у городників та садівників настає приємний період, коли можна починати підбивати підсумки сезону та збирати урожай – однією зі щорічних традицій є викопування картоплі.

Аби корнеплід гарно і довго зберігався, необхідно правильно вибрати дату для цієї події і в цьому допоможе посівний календар городника на вересень, розповідає "Апостроф".

Окрім самого календаря, варто ще зважати на погодні умови. Також, необхідно враховувати термін посадки корнеплоду та його сорти, аби картопля на момент викопування уже була готова для закладання на зберігання.

Так, за місячним календарем сприятливими для викопування картоплі у вересні є наступні дати: 1, 2, 3, 4, 11, 12, 13, 16, 17, 21, 22, 30 вересня.

Перед закладкою на зберігання, корнеплід необхідно просушити, окремо відкласти побиті чи надрізані картоплини та використати їх у першу чергу.

Окрім сприятливих днів, є кілька днів, коли рослини турбувати не можна - це три дні на новий Місяць та один день на повний Місяць: 10, 25, 26, 27 вересня.

Раніше ми писали, як правильно вибирати та зберігати картоплю.