RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Росіяни зазнали великих втрат у Таврійську: зведення Генштабу на 2 вересня

Триває 191 доба повномасштабної російсько-української війни, і зараз російські окупанти намагаються встановити контроль над Донецькою областю й утримати окуповані райони в південних і східних регіонах України, ведучи наступи й завдаючи авіаційних і ракетних ударів.

Про оперативну інформацію станом на ранок 2 вересня щодо російського вторгнення повідомили в Генштабі ЗСУ.

Волинський і Поліський напрямки

Без значних змін. Білоруські військові посилюють охорону ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях.

Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору Білорусі.

Сіверський напрямок

Російські окупанти залишаються у прикордонних районах Брянської і Курської областей та обстрілюють з мінометів та ствольної артилерії райони населених пунктів Пушкарі, Хрінівка, Сеньківка Чернігівської області та Суходіл, Нова Слобода й Нововасилівка Сумської області.

Слобожанський напрямок

Ворог веде бойові дії з метою недопущення втрати контролю над зайнятими рубежами та логістичними маршрутами у Харківській області, намагається знайти слабкі місця у обороні ЗСУ та покращити тактичне положення.

Харківський напрямок

Російське окупаційне військо обстріляло райони населених пунктів Уди, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Питомник, Великі Проходи, Старий Салтів, Петрівка, Перемога, Дементіївка, Пришиб, а також завдало авіаударів в районах населених пунктів Шестакове, Байрак, Руські Тишки та Веселе.

Слов'янський напрямок

Ворог здійснював вогневе ураження військової та цивільної інфраструктури з використанням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Долина, Краснопілля, Бражківка, Дібрівне.

Донецький напрямок

Росіяни ведуть наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Краматорському та Новопавлівському напрямках намагаються покращити тактичне положення, здійснюють вогневе ураження підрозділів ЗСУ. Крім того, ворог намагається сковувати дії підрозділів Сил оборони та не допустити їх перекидання на інші напрямки.

Краматорський напрямок

Зафіксовано обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Богородичне, Григорівка, Донецьке, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка, Роздолівка, Веселе та авіаудар в районі населеного пункту Верхньокам’янське.

Бахмутський напрямок

Ворог обстріляв мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Суха Балка, Юр’ївка, Бахмутське, Майорськ, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Яковлівка, Білогорівка. Завдав авіаційні удари в районах населених пунктів Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут, Яковлівка.

Сили оборони відбили наступ ворога у напрямках населених пунктів Бахмутське та Бахмут, а також Весела Долина та Майорськ.

Авдіївський напрямок

Окупанти вели обстріли в районах населених пунктів Красногорівка, Авдіївка, Веселе, Опитне, Водяне, Тоненьке, Первомайське, Карлівка.

ЗСУ успішно відбили наступ підрозділів противника в районах населених пунктів Опитне, Первомайське і Невельське. Також українські військові відбили штурмові дії ворога, які він намагався провести в напрямках населених пунктів Авдіївка та Красногорівка.

Новопавлівський напрямок

Ворог обстріляв з мінометів, танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Микільське, Пречистівка, Велика Новосілка, Богоявленка, Новомайорськ, Нескучне. Активних наступальних дій не проводив.

Запорізький напрямок

Ворожі підрозділи не здійснювали активних бойових дій.

Південнобузький напрямок

Російські окупанти зосереджені на обороні зайнятих раніше рубежів і позицій. Окупанти обстріляли з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Степова Долина, Олександрівка, Посад-Покровське, Прибузьке, Новомиколаївка, Любомирівка, Новогригорівка, Киселівка, Первомайське, Кобзарці, Партизанське, Червона Долина, Широке, Березнегувате, Велике Артакове, Андріївка, Новоселівка, Шевченкове, Ольгине, Миролюбівка, Любимівка та Петрівка.

Зафіксовано авіаційні удари в районах населених пунктів Лозове, Сухий Ставок, Велике Артакове, Хрещенівка.

ЗСУ зупинили наступальні дії ворога в напрямку н.п. Потьомкине.

Чорноморська і Азовська морські зони

Ворог зосередив зусилля на веденні розвідки та блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. В готовності до застосування високоточної зброї перебувають носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

"Сили оборони продовжують нанесення ударів по обʼєктах противника. Так, в населеному пункті Новоосинівка Харківської області в результаті ефективно нанесеного Силами оборони вогневого ураження в ніч з 31 серпня на 1 вересня знищено склад пально-мастильних матеріалів противника. Кількість знищеної техніки та особового складу уточняється", - додали в Генштабі

У Таврійську Херсонської області 30 серпня ЗСУ нанесли вогневе ураження по місцю дислокації противника на фондах колишнього АТП, втрати ворога склали більше 20 одиниць озброєння та військової техніки, втрати живої сили - уточнюються.

Читайте також матеріал "Апострофа": В очікуванні перелому: коли ЗСУ поженуть окупантів