RU  UA

Трюк не пройде: експерт розповів, чому псевдореферендуми окупантів приречені на крах

Росіяни продовжують говорити про псевдореферендуми на окупованих територіях, вони підготували потужну структуру, щоб якось закріпитися та показати Заходу трюк із "волевиявленням народу", як це було у 2014 у Криму. Проте наші захисники знищують колаборантів та ставлеників окупантів, щоб показати, що цей трюк не пройде.

Про це говорив керівник Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан у ефірі Апостроф TV.

Також, за його словами, розвідка США каже, що Росія може залучити до війни військових із КНДР. Також у планах росіян закупівля артснарядів у Північній Кореї.

"Тобто, не тільки своїх російських бійців не вистачає, але й зброї. Але важко прогнозувати рішення диктаторів - чи погодиться на постачання солдатів Кім Чен Ин. Крім того, США жорстко контролює, щоб Росія не отримувала жодної військової допомоги", - зазначив Сергій Кузан.

Він додав, що росіяни кинули всі свої інженерні підрозділи та сили на відновлення постачальних артерій через Дніпро. Тому що на правому березі зібрано величезне угруповання – до 20 тисяч осіб, яке використовує щодня велику кількість ресурсів. Поступово їм доводиться заощаджувати пальне та боєприпаси. Основний козир росіян – масований артудар – зникатиме.

"Командування ЗСУ планомірно створює умови, щоб поповнювати обмінний фонд полонених, тому що у росіян більше цей фонд і треба наших людей звільняти. Але поступово росіянам створюють умови, щоб у них було бажання здаватися в полон. І ми спостерігаємо, як такі умови створюються для окупаційних військ на всіх ділянках фронту", - описав ситуацію Кузан, додавши, що найближчим часом ми побачимо перелом.

Разом з тим, росіяни ще наступають на Авдіївському та Бахмутському напрямках: поки наступальний потенціал у них ще є.

"Росіяни набирають людей з окупованих територій, підкріплюють це вагнерівцями, зеками. Тому ми бачимо, що до 15 вересня вони ще спробуватимуть виконати "наказ Путіна" про вихід на адмінмежу Донецької області, але ми бачимо, як ці спроби зривають наші захисники", – резюмував керівник Українського центру безпеки та співробітництва.

Як повідомляв "Апостроф", за добу 6 вересня українські захисники ліквідували 460 окупантів, знищили 20 танків та літак, а також багато іншої ворожої техніки.