RU  UA

Фронти багато в чому замруть: як зміниться ситуація на війні з настанням зими

В Україні із приходом холодної пори ситуація на фронтах дещо замре. Контрнаступи українських сил є підготовкою до зими-весни.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів військовий аналітик Ігаль Левін.

За його словами, при сповільненні наступів бойові дії все одно триватимуть надалі: звільнятимуться території, будуть загиблі, ворог намагатиметься атакувати, але загалом потенціал бойових дій буде знижений. Узимку складніше використовувати безпілотники, за поганої погоди зменшиться прохідність техніки, погіршаться і умови перебування солдатів.

"Наразі визволення Харківської області інших територій, створення плацдармів для майбутніх контрнаступів, це все доробки та підготовка до зими та у майбутньому до весни. Взимку багато в чому фронт зупиниться, але це не говорить про те, що фронт зупиниться і бойові дії припиняться. Тобто взимку інтенсивність бойових дій кардинально знизиться і фронти багато в чому замруть до весни", - зазначив він.

Аналітик зауважив, що на Херсонському напрямку ситуація стає дедалі складніша, хоч масштаб наступу був трохи меншим і ворог готувався, збудувавши три та більше лінії оборони. Попри це ЗСУ наступає, і звільнених населених пунктів там більше, ніж озвучують у Генеральному штабі.

"Офіційно говорити про це не поспішають, бо точаться бої і треба відсунути лінію фронту. Армія ЗС РФ перебуває там у скрутному становищі, ми знаємо і про розбиті мости та відсутність логістики. А зараз прийде зима і без підготовки цих тисяч людей до холодів, мені складно уявити, як вони зможуть там триматися", - додав Ігаль Левін.

Раніше "Апостроф" писав, що у США в захваті від контрнаступу ЗСУ.