RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Як зволожити взимку повітря в квартирі з батареями: чотири корисні поради

З настанням холодів, важливо не тільки зберегти будинки якомога більше тепла, але і подбати про зволоження повітря в приміщенні. Занадто сухе повітря сприяє простудним захворюванням та пересушує шкіру.

"Апостроф" розповідає, як зволожити повітря в опалювальному приміщенні.

Зволожувач повітря. Найпростіший спосіб – придбати зволожувач повітря, який триматиме вологість на необхідному рівні. Такі пристрої є у вільному продажу, вони можуть навіть прикрасити інтер'єр.

Ємності з водою. Є спосіб простіший, хоча і не такий естетичний - можна просто розставити в приміщенні ємності з водою. Їх потрібно розміщувати біля батарей або обігрівачів, випаровуючись вода зволожуватиме повітря в кімнаті. Однак потрібно самому стежити за рівнем вологості – конденсат на вікнах говорить про перезволоження.

Провітрювання. Підтримувати нормальний рівень вологості у приміщенні допоможе регулярне провітрювання. Потрібно відкривати вікна мінімум на 5 хвилин двічі-тричі на день. Максимальний ефект буде якщо провітрювати під час вологого прибирання.

Домашні рослини. Допомагають зволожити повітря та кімнатні рослини, які необхідно регулярно поливати та обприскувати. Побічним ефектом є зволоження повітря в кімнаті. Однак не варто ставити рослини надто близько до батарей – високі температури можуть зашкодити їм.

Раніше "Апостроф" публікував 9 лайфхаків, як обігріти квартиру без опалення.