RU  UA

Що дало ЗСУ провести успішну операцію під Харковом: військовий експерт розкрив деталі

Збройним силам України вдалося провести контрнаступ у Харківській області та звернути російських окупантів у втечу завдяки постачанню зброї від іноземних партнерів.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий журналіст, речник Генерального штабу Збройних сил України (2014-2017 рр.), військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Владислав Селезньов.

За його словами, очевидно, що перебіг бойових дій восени залежить від обсягів допомоги із боку Заходу. Зокрема, оголошено новий пакет допомоги на 600 мільйонів доларів. Це здебільшого боєприпаси, що дає надію, що восени боєприпасів вистачить.

Проте американці поки що не постачають ракети з радіусом дії 300 км і більше. Тому основні надії на український оборонно-промисловий комплекс.

"Ми вже бачили, як військова база в Криму була успішно вражена українськими ракетами, причому було знищено більше половини російської морської авіації. Тому сподіваємося, що постачання таких зразків збільшиться", - заявив Селезньов.

Він зазначив, що "бавовна", яка останнім часом виникає на території прикордонних російських областей – це перші "ластівки" бойових дій на території РФ. Хто почав війну, має бути готовим, що війна прийде на його територію.

"Чим більше втрат ми нанесено на території Росії, тим менше окупантів буде в Україні", - наголосив Селезньов.

Раніше ми повідомляли, що у війні проти рашистських загарбників відбувся перелом – Україна зірвала усі плани супротивника і тепер самостійно диктує правила.