RU  UA

Загроза не в мобілізації: історик розповів про "ризикований" крок Путіна

Раніше російський президент Володимир Путін підписав закон про збільшення чисельності армії, і в рамках цього закону він мав право робити деякі дії, але окрім відрядження Пригожина до російських в'язниць для вербування ув'язнених у ПВК "Вагнер", і спроб почати мобілізацію в окупованих регіонах України, нічого не було.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів історик Юрій Фельштинський.

Він висловив сумнів, що Путін перед власним днем народження 7 жовтня надасть росіянам "подарунок" у вигляді мобілізації, вважаючи, що цього таки не станеться.

"Я не знаю, чи може мобілізація та визнання війни, а не СВО, призвести до протестів, тому що протести вимагають наявність зброї в руках протестантів, а її у них немає", - зазначив історик, висловивши впевненість, що до невдоволення населення це напевно приведе.

Одна річ, коли мобілізація проводиться на тлі переможної ходи, а інша, коли вона проводиться після того, як перший ешелон, загнаний в Україну, за майже сім місяців просто "розтанув", навів аргумент Юрій Фельштинський.

Він зазначив, що російської армії як наступальної сили вже немає і на цьому фоні проводити мобілізацію та сподіватися, що вона викличе захоплення у населення, абсолютно безглузде заняття. Утім, у Путіна залишилися і фінансові, і силові ресурси, щоб загнати якусь кількість людей до армії. "Тому я не думаю, що він проводитиме мобілізацію, а використовуватиме якісь підручні засоби", - зазначив історик.

На його думку, у глави Кремля закінчилися реально гарні ходи, залишилася лише одна реальна загроза використання ядерної зброї. "Але це дуже ризикований крок і для Росії в тому числі. Наслідки, до яких це призведе, будуть непередбачуваними насамперед для Путіна, Росії та для російського народу. Путін має ситуацію безвихідну, у нього немає переможного сценарію в цій війні", - резюмував Юрій Фельштинський.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", поки українці жартують на тему виступу Путіна, росіяни "гуглять", як "звалити" з РФ .