RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Спочатку у списку було 15 імен: з'явилися подробиці обміну полонених "азовців"

Прессекретар президента Туреччини Ібрагім Калін повідомив, що питання про обмін полоненими між українською та російською стороною, яке відбулося 21 вересня, обговорювалося понад три місяці.

Про це він розповів у коментарі CNN Türk.

Читайте також: "Азовці" вже просять форму та рвуться на фронт - екскомандир полку "Азов"

За словами Калина, спочатку у списку було 15 імен, що скоротили до п'яти командирів "Азова".

"Наш президент дуже тепло ставився до цього питання, ми близько 3-3,5 місяця обговорювали це питання з нашими колегами. Не вдалося погодити за 15 іменами. Той список не дійшов до Львова (зустріч президентів – «Апостроф»), наприкінці було скорочено до 5 імен. Ці 5 людей залишаться у нас у безпеці до закінчення війни", - сказав він.

Як зазначив прессекретар президента Туреччини, цей список обговорювався також під час візиту турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана до Львова, потім це питання порушувалося і під час зустрічі президента Туреччини з російським диктатором Володимиром Путіним у Самарканді.

Нагадаємо, внаслідок масштабного обміну військовополоненими між Києвом та Москвою свободу здобули 215 захисників України. Серед них - 42-річний Михайло Діанов із позивним "Піаніст", боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ, який раніше був зображений на одному з відомих фото з пораненою рукою. "Апостроф" розповів, як змінився український герой у полоні в окупантів.