RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Як уникнути запотівання пластикових вікон у будинку: чотири простих способи

Восени завжди виникає проблема з конденсатом на пластикових вікнах, яка призводить до появи плісняли й грибка. Однак боротися із запотіванням вікон просто: є декілька способів.

Про це розповіли в НВ з посиланням на гуру у сфері прибирання Місіс Хінч.

Конденсат на вікнах утворюється через контакт вологого повітря з холодною поверхнею вікна. І коли ночі стають прохолодними, то виникає проблема запотівання вікон.

Побороти запотівання пластикових вікон допоможуть осушувачі повітря, горщики із сіллю, вентиляційні отвори й звичайне провітрювання.

Читайте також: Як знизити вологість в приміщенні, щоб не мокріли вікна: прості лайфхаки та поради

Перша порада від шанувальників Місіс Хінч звучить так: "Прочиніть вікна на щілину. Будинок має дихати, тому волога має піти. Якщо це неможливо, вона осяде на холодних поверхнях, утворивши вологість. Відкрийте кілька вікон і візьміть кілька горщиків із осушувачем".

Ще одна шанувальниця рекомендує поставити маленькі горщики із сіллю (кухонною чи будь-якою) у кутку вікна, аби вона поглинала конденсат.

Також за можливості варто придбати осушувач повітря, який врятує оселю від зайвої вологи, і саме цим унеможливисть утворення конденсату на вікнах, а ще допоможе швидше висушити білизну на сушарках.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як підготувати вікна до низьких температур.