RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Чому у платіжках за газ немає показів лічильників: українцям відповіли на запитання

Газопостачальна компанія "Нафтогаз", що пропонує знижку, яку можна використовувати при наступному платежі, надсилає своїм клієнтам паперові рахунки, але без показань лічильників.

Про це пише ресурс "На пенсії".

Клієнти компанії "Нафтогаз" обурюються, що у паперових квитанціях, які приходять споживачам "блакитного палива", немає показників лічильника, а є лише загальний обсяг споживання та сума, яку потрібно заплатити.

У "Нафтогазі" у свою чергу розуміють, що деяким клієнтам перехід від паперових рахунків до електронних дається нелегко. У той же час компанія робить все можливе, щоб поступово зробити цей процес зручним та інноваційним.

Читайте: Використання газу для опалення в Україні: "Нафтогаз" зробив важливу заяву

"Паперові рахунки продовжать надходити, як і раніше, після 20-го числа кожного місяця, якщо клієнт вибрав друкований формат отримання рахунків", - зазначили в "Нафтогазі", додавши, що приймають на місцях показники лічильників оператори газорозподільних станцій, тобто облгази. Вони ж відповідальні і за облік та нарахування обсягів газу, надання послуг із транспортування блакитного палива, обслуговування газових мереж та обладнання.

"Тому в паперових рахунках від нашої компанії вказується лише отриманий від оператора ГРС обсяг газу, показники лічильника зберігаються безпосередньо в оператора ГРС", - зазначають у "Нафтогазі".

Нагадаємо, що "Нафтогаз" планує позбавити облгази доступу до грошей, що надходять від українців як оплата за розподіл палива .