RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зима може стати непростою: які продукти мають бути у кожному домі

Вторгнення російських окупантів до України змусило українців бути готовим до будь-якого сценарію розвитку подій. Так, аналітики прогнозують важку зиму та радять зробити продуктові запаси.

Що має бути у кожному будинку розповідає "Апостроф".

Сіль

Це один із стратегічних продуктів, проте переборщувати теж не варто – кілька пачок у запасі буде достатньо. Можна купувати як звичайну кам'яну сіль, так і йодовану, а зберігати в герметично закритій скляній, сталевій або пластмасовій тарі.

Читайте також: Попереду найважча зима: що має бути в квартирі на випадок форс-мажору

Крупи

Рекомендується зробити запас гречки, рису, пшеничного та вівсяного крупи, а також макаронних виробів. Щоб крупи зберігалися довше – їх слід пересипати у герметичні контейнери та зберігати у прохолодному місці.

Бобові

Квасоля та інші бобові можуть стати смачним та поживним гарніром. Квасоля багата калоріями (енергетична цінність – 200-300 ккал) та вуглеводами. Вживання бобових замість великої кількості червоного м'яса допоможе зменшити кількість жиру без втрати калорій.

Сухе молоко

За неможливості купити звичайне молоко, сухе допоможе врятувати ситуацію. Зберігати також потрібно в герметично закритій упаковці та сухому приміщенні.

Сухофрукти та горіхи

Ці продукти є відмінним джерелом цукру, антиоксидантів, вітамінів, клітковини та мінералів. Серед горіхів можна вибрати будь-які на свій смак - волоські, фундук, кешью, мигдаль, макадамія, пекан та інші.

Мед

Природний підсолоджувач, багатий на вітаміни груп В, К, Е, С, провітамін А, краще зберігати в скляних банках з герметичною кришкою.

Овочі

Експерти рекомендують запастися тими овочами, які зберігаються кілька місяців – картопля, морква, капуста, цибуля, буряк, часник.

Продукти тривалого зберігання

Також можна закупити консерви (рибні, м'ясні, овочеві), варення (якщо немає власних запасів), згущене молоко, чай у пакетиках, кава, бульйонні кубики, вермішель та пюре швидкого приготування, масло, льодяники, печиво. Ці продукти можуть зберігатися без холодильника.

Вода

Але головним продуктом у кожному будинку має бути вода – як питна, і технічна. Необхідно зберігати кілька пляшок чистої води і на власний розсуд деяку кількість технічної на випадок відключення водопостачання.

Раніше ми писали, якими продуктами потрібно запастись на зиму.