Зайву воду після приготування гречки можна повторно використовувати на кухні.
"Апостроф" розкриває лайфхак, про який не здогадується більшість домогосподарок.
Як відомо, гречка готується досить легко, але найголовніше - дотримуватися пропорцій. На одну склянку крупи необхідні дві склянки води.
Читайте також: Як правильно зварити рис для суші: корисні поради
У процесі варіння вся рідина вбереться в зерна, а саму гречку буде доведено до приготування. Однак, якщо не дотримуватися пропорцій з водою - вона залишиться в каструлі. Господинями не рекомендують її виливати, а використовувати повторно на кухні.
Наприклад, вода, що залишилася після приготування гречки, підійде для створення інших страв або авторських соусів. Крім цього, рідину з каструлі можна використовувати під час смаження м'яса чи риби. Є і такі "гурмани", які цю воду задіюють в якості заправки овочевих салатів. Вважається, що подібний інгредієнт зробить смак та аромат страви більш насиченою та цікавою.
Раніше ми публікували рецепт борщової заправки з буряка на зиму, для приготування якої не потрібен навіть оцет.
 
                                                                                            
                                        
                                                                                     
                                                                                            
                                        
                                                                                     
                                                                                            
                                        
                                                                                     
                             
                                             
         
                     
                     
                     
                     
                             
                             
                             
                             
                     
                     
                    