RU  UA  EN

Вівторок, 5 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 44.30
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

4 листопада

Всі новини

Не виливайте воду після варіння гречки: корисний лайфхак для господарок

Зайву воду після приготування гречки можна повторно використовувати на кухні.

"Апостроф" розкриває лайфхак, про який не здогадується більшість домогосподарок.

Як відомо, гречка готується досить легко, але найголовніше - дотримуватися пропорцій. На одну склянку крупи необхідні дві склянки води.

Читайте також: Як правильно зварити рис для суші: корисні поради

У процесі варіння вся рідина вбереться в зерна, а саму гречку буде доведено до приготування. Однак, якщо не дотримуватися пропорцій з водою - вона залишиться в каструлі. Господинями не рекомендують її виливати, а використовувати повторно на кухні.

Наприклад, вода, що залишилася після приготування гречки, підійде для створення інших страв або авторських соусів. Крім цього, рідину з каструлі можна використовувати під час смаження м'яса чи риби. Є і такі "гурмани", які цю воду задіюють в якості заправки овочевих салатів. Вважається, що подібний інгредієнт зробить смак та аромат страви більш насиченою та цікавою.

Раніше ми публікували рецепт борщової заправки з буряка на зиму, для приготування якої не потрібен навіть оцет.