RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Надзвичайна солянка": чим Росія вдарила сьогодні по Україні і скільки їй це обійшлося

У понеділок, 10 жовтня, російські окупанти провели одну з наймасштабніших ракетних атак по території України. Тим часом стала відомою вартість ракет, якими росіяни обстріляли Україну за півдоби.

Про це повідомляє Forbes.ua.

Станом на 17:00, ворог випустив по українській території 84 крилатих ракети і 24 безпілотники. Відповідно до підрахунків Forbes, їх вартість склала від 400 до 700 млн доларів. На той момент було відомо про 87 поранених та 11 загиблих.

Читайте також: Чим Захід відповість на ракетний терор Путіна.

На той момент Збройні сили України збили 43 ракети та 13 БПЛА. Під обстрілами опинилися Київ та область, а також Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська області.

Зазначається, що окупанти застосували ракети Х-101, Х-555, "Калібр", "Іскандер", С-300, "Торнадо-С" - більша частина їх була спрямована на перевантаження системи ППО.

За даними Forbes, вартість ракети Х-101 - 13 млн доларів, "Калібр" - 6,5 млн доларів, "Іскандер" - 3 млн доларів, "Онікс" - 1,25 млн доларів, Х-22 - 1 млн доларів, "Точка-У" – 0,3 млн доларів.

Загальна вартість усіх випущених 10 жовтня дронів – кілька мільйонів доларів.

Водночас військовий оглядач Олександр Коваленко вважає, що ворог загнаний у кут і не демонструє своєї могутності.

"Нічого не бентежить? Вірно, надзвичайна солянка з усього того, що прилетіло. Наприклад, по Україні було випущено 14 КР "Калібр", при тому, що одночасний залп усього угруповання Чорноморської флотилії РФ більше 30 ракет. Чому було випущено тільки 14, а не всі? Чому цих пусків не було пізніше? Аналогічно і щодо решти номенклатури ракет. Створюється враження, що вони зібрали все по засіках і направили на Україну. Враження чи факт? Росія, влаштовуючи зараз танці на загиблих, лише показала те, що вона використовує для залякування українців те, що вона залишилася на 8-й місяць війни. Вона не показала міць і силу, а свій відчай і загнаність", - зазначив Коваленко.

Раніше ми повідомляли, що Німеччина прискорить видачу систем ППО Україні на фоні масового ракетного удару.