RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Чому не потрібно викидати шкірку від бананів: лайфхаки

Експерти назвали шість причин, чому не слід викидати бананову шкірку. Виявляється, що вона може знадобитися і в господарстві, і в догляді за красою.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на фахівців.

Оскільки у банановій шкірці міститься багато корисних речовин, вона стане в нагоді у вирішенні багатьох проблем.

Допомога рослинам

Бананову шкірку знавці давно використовують для підживлення квітів. Її можна просто нарізати на дрібні шматки та додати до ґрунту. Підживлення підійде і для кімнатних рослин, і для рослин на дачі. Зокрема, її часто використовують ті, хто вирощує томати чи перець. Ще бананову шкірку можна додавати у ґрунт для відлякування попелиці.

Читайте також: Усього із трьох інгредієнтів. Рецепт смачного вівсяного печива з бананом

Зняття головного болю

Бананова шкірка здатна позбавити головного болю. Для цього треба зробити компрес, попередньо нарізавши шкірку на дрібні шматки та замотавши у марлю. Лікувальну суміш потрібно тримати на голові до 20 хвилин. Також шкірку можна натерти м'якою стороною.

Блискуча посмішка

Доволі ефективна бананова шкірка у відбілюванні зубів. Потрібно кілька разів на день нею натирати зуби. Примітно, що перший ефект стане помітний вже за кілька днів. Однак, тривалість відбілювання не має перевищувати більше тижня.

Полірування поверхонь

Бананова шкірка чудово підходить для полірування різних поверхонь. Її ефективність практично така ж, як і у воску. Поверхні потрібно натирати внутрішньою частиною шкірки. Полірувати можна взуття, срібло, меблі та інші поверхні.

Маска для обличчя

Завдяки поживним речовинам у банановій шкірці з неї можна робити маски для шкіри. Лице можна натирати внутрішньою частиною шкірки. Вона здатна поліпшити колір обличчя, прибрати дрібні прищі, свербіж та розгладити дрібні зморшки. Ще нею здавна виводять бородавки.

Джерело вітамінів

Бананова шкіра багата на калій, магній, залізо та інші мінерали. Її можна заварювати та додавати до смузі або в інші напої.

Раніше ми писали, як приготувати смачні сирники без яєць із бананом: простий рецепт.