Під час війни багато господинь відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своїх дітей та сім'ї різні десерти самостійно. І якщо ви вже робили ароматне м'ятне печиво або молочні коржики, цього разу побалуйте близьких корисним вівсяним печивом з бананом. theLime ділиться перевіреним рецептом.
Інгредієнти: банани (2 шт.), вівсянка (1 склянка), шоколад (30-40 г).
Приготування:
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Банани промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки. Якщо вони дуже стиглі, розминаємо їх виделкою до консистенції пюре. Або ж можна скористатися блендером та подрібнити там.
Додаємо в бананове пюре 1 склянку вівсяних пластівців. Можна взяти суміш різних злаків – так буде навіть корисніше. Сюди ж всипаємо трохи подрібненого шоколаду. Також можна додати сухофрукти, горіхи, насіння або улюблені спеції до смаку.
Перемішуємо все до однорідності та залишаємо на 10 хвилин, щоб вівсянка ввібрала вологу банана. Потім руками формуємо печиво.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього печиво, за бажанням зверху також можна посипати тертим шоколадом. Відправляємо в розігріту духовку і випікаємо 20-25 хвилин до рум'яної скоринки.
Дістаємо вівсяне печиво і подаємо до столу або беремо з собою як перекус.
- Раніше ми розповіли, як зробити класичне печиво Хрустики до чаю.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжне французьке печиво Мадлен.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.