Лайм

Всього з трьох інгредієнтів. Рецепт смачного вівсяного печива з бананом

Зробити його простіше простого

Під час війни багато господинь відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своїх дітей та сім'ї різні десерти самостійно. І якщо ви вже робили ароматне м'ятне печиво або молочні коржики, цього разу побалуйте близьких корисним вівсяним печивом з бананом. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: банани (2 шт.), вівсянка (1 склянка), шоколад (30-40 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Банани промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки. Якщо вони дуже стиглі, розминаємо їх виделкою до консистенції пюре. Або ж можна скористатися блендером та подрібнити там.

Додаємо в бананове пюре 1 склянку вівсяних пластівців. Можна взяти суміш різних злаків – так буде навіть корисніше. Сюди ж всипаємо трохи подрібненого шоколаду. Також можна додати сухофрукти, горіхи, насіння або улюблені спеції до смаку.

Перемішуємо все до однорідності та залишаємо на 10 хвилин, щоб вівсянка ввібрала вологу банана. Потім руками формуємо печиво.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього печиво, за бажанням зверху також можна посипати тертим шоколадом. Відправляємо в розігріту духовку і випікаємо 20-25 хвилин до рум'яної скоринки.

Дістаємо вівсяне печиво і подаємо до столу або беремо з собою як перекус.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні