RU  UA

Чому РФ боїться статусу країни-терориста: експерт назвав причини

Президент Росії Володимир Путін боїться статусу держави-терориста, тому що втратить дипломатичний статус.

Про це розповів в ефірі Апостроф ТV політтехнолог Михайло Шейтельман.

За його словами, людина, яка може приїхати на G20, стає там розшукуваним злочинцем за американським законодавством і Центральне розвідувальне управління може його арештувати.

Читайте також: Запаси РФ закінчуються: експерт детально розповів про масований удар по Україні

"Чому два місяці не було ударів по Києву, Львову? Путін боїться статусу держави-терориста, бо вона втрачає дипломатичний статус. Це означає, що людина, яка може приїхати на G20, стає там розшукуваним злочинцем за американським законодавством і якісь ЦРУ можуть його заарештувати", - зазначає він.

Окрім того, будь-які українські громадяни можуть подавати до американських судів майнові вимоги. Наприклад, діти викрадені сьогодні і вивезені у Росію.

"Вони можуть потім все життя подавати вимоги до американського суду щодо компенсації, яка довічно виплачується від Росії. Путін не думає про такі наслідки, але Німеччина розплачувалась ще зі слов'янськими країнами, де вона викрадала дітей – досі платить їм пенсії. Росія 80 років виплачуватиме українцям, коли це можна вирішити в американському суді", - зауважив політтехнолог.

Ще один негативний наслідок від статусу держави-терориста - це вторинні санкції, що стосується бізнесу з американськими компаніями.

"Третій наслідок - вторинні санкції. Це стосується транзакцій, платежів та бізнесу з американськими компаніями та громадянами. Держава-терорист вимагає за американськими законами від третіх країн це виконувати. Ми накладаємо ембарго торгівлі нафтою", - наголосив Михайло Шейтельман.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії розпалюється обстановка навколо Путіна.