RU  UA

Запаси РФ закінчуються: експерт детально розповів про масований удар по Україні

Велика кількість вартісних крилатих ракет, які запустила по Україні Росія, потрібна була для прориву наших систем ППО.

Про це ефірі Апостроф TV зауважив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Проте, за його словами, цей масований обстріл виявився не дуже вдалим, оскільки понад 50% цілей було вражено.

Читайте також: Навіщо Росія завдала масованого удару по Україні: військовий експерт назвав три головні цілі

"Росіяни використовували дуже широку номенклатуру ракет", - наголосив експерт. Наприклад, ракет "Калібр" було випущено 14, тоді як Чорноморський флот може за раз їх випускати три десятки, і робити це три рази на добу.

Проте 100 ракет "Калібр" по Україні випущено не було. Й це говорить про те, що запаси у РФ вичерпуються, - висловив переконання Олександр Коваленко.

При цьому випуск нових ракет ускладнено, оскільки для їх виробництва потрібні імпортні комплектуючі, які зараз під санкціями. "Їм залишаються лише контрабандні постачання, наприклад, через Таджикистан", - пояснив військовий оглядач, додавши, що й нелегальні поставки дуже обмежені.

У той же час на наступальні дії ЗСУ ці обстріли взагалі ніяк не вплинули, а лише додали мотивації нашим воїнам, які якраз просувалися в Луганській і Херсонській областях.

Сили оборони натомість збільшили "сіру зону", яка не контролюється жодною з сторін, що наразі розширює для ЗСУ можливості диверсійної діяльності. "На Херсонщині окупанти зосереджені на захисті Берислава, оскільки звідти відкриваються три напрямки наступу на Херсон. Біля Давидового Броду намагалися здійснювати штурмові дії, проте для справжнього наступу вони зараз не мають ресурсу", - описав ситуацію Олександр Коваленко.

Він переконаний, що допоки не знищать залізничну частину Керченського мосту, особливих логістичних проблем у окупантів не буде. Росіяни використовують одну колію в реверсному напрямку й це дає можливість постачання військових вантажів, хоча і дещо обмежену. "Тому чекаємо нового інциденту, який повністю перекриє міст", - сподівається експерт.

Раніше "Апостроф" писав, що російський вчений передрік, як саме Кримський міст буде зруйнований.