RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У Росії все зовсім погано? Білорусь почала постачання танків для армії РФ - зведення Генштабу

Ворог на 231 добу повномасштабної війни продовжує спроби наступу на Бахмутському й Авдіївському напрямках, однак відчуває дефіцит озброєння й живої сили, через що просить у Білорусі військову допомогу. Водночас Сили оборони України потужно боронять зайняті позиції й на деяких ділянках ведуть контрнаступ.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення повідомили в Генштабі ЗСУ.

Нещодавно білоруський диктатор Лукашенко заявив про готовність Білорусі надати допомогу країні-терористу РФ у повномасштабній війні. При цьому оборонно-промисловий комплекс РБ вже задіяно в ремонті російської техніки, а в Бєлгородську область відправлено першу партію з двадцяти танків Т-72, знятих із зберігання.

Читайте також: Напад Білорусі на Україну: нас закидають картоплею?

Утім, на невдачі на фронтах російські окупанти-терористи реагують масованими ударами по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирного населення, вчиняючи воєнні злочини. Лише за минулу добу ворог здійснив пуски однієї балістичної та 28 крилатих ракет, 20 з яких збили українськими підрозділами ППО.

"Противник завдав тринадцять авіаційних ударів та здійснив понад сорок обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цих злочинних дій постраждали об’єкти та цивільне населення більш ніж сорока населених пунктів. Серед них Львів, Попівка, Чугунівка, Ладижин, Кривий Ріг, Запоріжжя, Павлоград та Нікополь. Також ворог застосував 14 іранських дронів-камікадзе для ударів по критичній інфраструктурі в Одеській та Миколаївській областях, 12 з цих БПЛА знищено", - додали в Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках російські окупанти здійснювали обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів:

  • на Сіверському напрямку – Сеньківка Чернігівської області та Середина-Буда, Нововасилівка та Сорокине Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – Стрілеча, Красне, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Стариця, Дворічна та Дворічне;
  • на Краматорському напрямку – Першотравневе, Ковалівка, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка, Білогорівка та Сіверськ;
  • на Бахмутському напрямку – Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Одрадівка, Опитне, Майорськ Спірне та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – Велика Новосілка, Нескучне, Малі Щербаки, Оріхів і Червоне.
  • На Південнобузькому напрямку противник продовжує обстріли позицій підрозділів Сил оборони для стримування контрнаступу по всій лінії зіткнення. Вогневого впливу зазнали райони понад двадцяти населених пунктів. Зокрема, Велике Артакове, Давидів Брід, Благодатівка, Сухий Ставок, Широке, Тернові Поди, Солдатське, Правдине та Мирне.

Разом із терористичними обстрілами російські окупанти, зокрема на Херсонщині, продовжують рейдерське захоплення сільськогосподарських підприємств, проводять там інвентаризацію активів та перереєстровують їх на себе за російським законодавством.

Однак Збройні Сили України, на відміну від російського окупаційного війська, показують свою потужність на полі бою, відбиваючи атаки ворога в районах населених пунктів Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Первомайське та Красногорівка.

результаті успішних дій Сил оборони України та через велику кількість поранених, на тимчасово окупованих територіях Луганської області спостерігається дефіцит медичних працівників. Щоб поповнити штати лікарень, самопроголошене керівництво регіону направило клопотання з проханням про відрядження медперсоналу з центральних та східних областей РФ", - написали в Генштабі.

Також варто наголосили, що українська авіація протягом доби завдала 15 ударів й уразила 13 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також дві системи ППО противника.

Не відстають і ракетні війська з артилерією: за минулу добу уразили дванадцять пунктів управління, сімнадцять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, чотири склади боєприпасів, а також понад двадцять інших важливих об’єктів ворога.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ мають нові успіхи контрнаступу на півдні України.