RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Працюють в "органах правопорядку": СБУ ідентифікувала 30 колаборантів на Луганщині

Служба безпеки України встановила понад 30 ворожих поплічників, які вступили до створених окупантами "генеральної прокуратури" та "МВС" на захопленій частині Луганської області. Вони виконували завдання Москви з нав'язування кремлівського режиму місцевим жителям та їхньому залякуванню.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність представника так званого слідчого управління по Старобільському району "генпрокуратури ЛНР". Ця людина причетна до незаконних переслідувань колишніх українських військових та правоохоронців, які проживають на сході України.

Так званий "чиновник" разом із підлеглими вламувався до будинків місцевих жителів під приводом сфабрикованих "кримінальних справ". Вони застосовували до своїх жертв насильство та загрози вбивства, не були винятком навіть інваліди.

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили йому про підозру щодо:

  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла, вчинене із застосуванням насильства чи загрози його застосування) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Зливала дані про ЗСУ та молилася на Путіна: екс-директор ліцею в Києві постала перед судом

Також СБУ ідентифікувала колаборантів, які вступили до лав так званих "райвідділів МВС ЛНР" у Старобільському та Сватівському районах. Вони допомагають окупаційному режиму придушувати опір серед українських патріотів.

СБУ вже встановила адреси, маршрути переміщення та зв'язку колаборантів. Тривають заходи щодо їх притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ викрила чергового корегувальника вогню. Чоловік передавав російським військам координати для завдання ракетних ударів по столиці України.