RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Мобілізація безробітних в Україні: чи збережеться допомога та який розмір буде

Через повномасштабну війну з російськими окупантами, в Україні триває загальна мобілізація. Безробітні, які перебувають на обліку в центрі зайнятості та не мають підстав для отримання відстрочки, можуть бути зняті з реєстрації та відправлені на проходження військової служби.

Про це повідомляє Дергачівська райдержадміністрація.

Зареєстрований безробітний після отримання повістки повинен надати її копію або витяг із наказу військового комісара про призов до центру зайнятості. При наданні ними повістки про призов на навчальні збори, реєстрація як безробітні та виплата допомоги не припиняється.

Відповідно до Закону України Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, після надання зареєстрованим безробітним мобілізаційних розпоряджень, порядку денного або розпоряджень військових комісарів, центр зайнятості припиняє його реєстрацію та нарахування виплат.

Читайте також: Повістку в Україні можуть видати в будь-якому місці, але ви можете відмовитися: коли можна не підписувати

Після закінчення служби, вони можуть знову стати на облік по безробіттю та отримувати виплати. Їх розмір розраховуватиметься на основі зарплати, яка була на останньому місці роботи, тобто на службі у ЗСУ.

Як писав "Апостроф", голова Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан розповів, чи є потреба у додаткових мобілізаційних заходах у зв'язку з мобілізацією в Росії.