RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Повістку в Україні можуть видати в будь-якому місці, але ви можете відмовитися: коли можна не підписувати

Через повномасштабну війну з російськими окупантами, в Україні триває загальна мобілізація, будь-який військовозобов'язаний українець може отримати повістку. Це може бути зроблено будь-де - на роботі, на вулиці, проте існує певний порядок, при недотриманні якого від неї можна відмовитися.

"Апостроф" розповідає, хто може вручити повістку і в якому разі від неї можна відмовитись.

Повістка вручається через відповідні органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ, організацій незалежно від форми підпорядкування та власності. Їх також видають співробітники військкоматів.

Вручення повісток на вулиці, блокпостах, метро чи чергах на заправку є законним. Також її можуть видати за місцем проживання та на роботі.

У повістці мають бути вказані:

  • ПІБ одержувача, адреса проживання, реквізити розпорядження територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • адреса ТЦК;
  • вид повістки;
  • перелік документів, які потрібно мати із собою;
  • ПІБ, підпис, печатка керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: Є чіткий план: кому приготуватися до мобілізації в Україні

Якщо дані у повістці вказані неправильно, чоловік має право відмовитися від неї. Також відмова можлива у разі, якщо її вручає неуповноважена для цього особа. Підставою для відмови також може бути відсутність печатки військкомату або підпису військового комісара. Відповідальності за відмову від повістки з поважних причин не передбачено.

Як повідомляв "Апостроф", відстрочку від служби хочуть надати чоловікам, які працюють в установах дошкільної та позашкільної освіти.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: