Господині поділилися оригінальним рецептом приготування прозорого м'ясного бульйону.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Як зварити ароматний овочевий суп із галушками: простий рецепт

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Про те, що страва володіє зміцнюючими і цілющими властивостями писав ще Авіценна в 11 столітті. Так, єврейські лікарі рекомендували бульйон пацієнтам із застудою чи астмою і називали "єврейським пеніциліном".

Існують труднощі у його правильному приготуванні, адже далеко не у всіх вдається зварити бульйон так, щоб він був прозорий.

Господині діляться важливими секретами у приготуванні страви.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

М'ясо

Оберіть яловичину на кістці. Залийте продукт холодною водою. Це основа прозорого бульйону. Першу воду потрібно злити, коли готується дієтичний бульйон.

Сіль

Солити бульйон треба у два етапи. Перший - в час, коли вода закипіла і перший накип зібрано (близько чверті чайної ложки).

Після може інтенсивно утворити накип - важливо не упустити та зняти його вдруге. Це гарантуватиме бульйону прозорість.

Другий раз треба солити на фіналі варіння. Перевага двоетапного соління у тому, що бульйон дуже складно пересолити, адже продукт випаровується.

Варіння

Не варіть на сильному вогні. Страва повинна ледь-ледь кипіти.

Фінальний штрих - проціджування через марлю.

Раніше ми писали, як зварити смачний суп із свіжих лісових грибів: простий рецепт.