RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Як зварити прозорий м'ясний бульйон: простий рецепт

Господині поділилися оригінальним рецептом приготування прозорого м'ясного бульйону.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Як зварити ароматний овочевий суп із галушками: простий рецепт

Про те, що страва володіє зміцнюючими і цілющими властивостями писав ще Авіценна в 11 столітті. Так, єврейські лікарі рекомендували бульйон пацієнтам із застудою чи астмою і називали "єврейським пеніциліном".

Існують труднощі у його правильному приготуванні, адже далеко не у всіх вдається зварити бульйон так, щоб він був прозорий.

Господині діляться важливими секретами у приготуванні страви.

М'ясо

Оберіть яловичину на кістці. Залийте продукт холодною водою. Це основа прозорого бульйону. Першу воду потрібно злити, коли готується дієтичний бульйон.

Сіль

Солити бульйон треба у два етапи. Перший - в час, коли вода закипіла і перший накип зібрано (близько чверті чайної ложки).

Після може інтенсивно утворити накип - важливо не упустити та зняти його вдруге. Це гарантуватиме бульйону прозорість.

Другий раз треба солити на фіналі варіння. Перевага двоетапного соління у тому, що бульйон дуже складно пересолити, адже продукт випаровується.

Варіння

Не варіть на сильному вогні. Страва повинна ледь-ледь кипіти.

Фінальний штрих - проціджування через марлю.

Раніше ми писали, як зварити смачний суп із свіжих лісових грибів: простий рецепт.