Господині поділилися оригінальним рецептом приготування прозорого м'ясного бульйону.
Про це повідомляє "Апостроф".
Читайте також: Як зварити ароматний овочевий суп із галушками: простий рецепт
Про те, що страва володіє зміцнюючими і цілющими властивостями писав ще Авіценна в 11 столітті. Так, єврейські лікарі рекомендували бульйон пацієнтам із застудою чи астмою і називали "єврейським пеніциліном".
Існують труднощі у його правильному приготуванні, адже далеко не у всіх вдається зварити бульйон так, щоб він був прозорий.
Господині діляться важливими секретами у приготуванні страви.
М'ясо
Оберіть яловичину на кістці. Залийте продукт холодною водою. Це основа прозорого бульйону. Першу воду потрібно злити, коли готується дієтичний бульйон.
Сіль
Солити бульйон треба у два етапи. Перший - в час, коли вода закипіла і перший накип зібрано (близько чверті чайної ложки).
Після може інтенсивно утворити накип - важливо не упустити та зняти його вдруге. Це гарантуватиме бульйону прозорість.
Другий раз треба солити на фіналі варіння. Перевага двоетапного соління у тому, що бульйон дуже складно пересолити, адже продукт випаровується.
Варіння
Не варіть на сильному вогні. Страва повинна ледь-ледь кипіти.
Фінальний штрих - проціджування через марлю.
Раніше ми писали, як зварити смачний суп із свіжих лісових грибів: простий рецепт.